Regionalna kuchnia Andrzeja Polana

KASZUBY – Pikantne kaszubskie kiełbaski domowe w ziemniakach

KASZUBY – Wędzony trewal z polewki, znaczy z sosu z ziemniakami gniecionymi

MAŁOPOLSKA – Jacek placek z rydzami w pomidorach

MAŁOPOLSKA – Kremowy ziemniak z boczkiem i kurkami w śmietanie

MAZOWSZE – Ziemniaki marymonckie idealne do kurczaka

MAZOWSZE – Zupa chłopów spod Warszawy z kaszą i grochem

MAZURY – Gołąbki z ziemniakiem w środku i kaszą

PODHALE – Zakopiańskie kluski z bryndzą, śmietaną i śliwkami

PODHALE – Bundz podany na kolorowych pomidorach z sosem z brzoskwiń i nektarynek

ŚLĄSK – Śledź kopalniok z mizerią

ŚLĄSK – Hałda ziemniaczana z żeberkami

WIELKOPOLSKA – Prażucha poznańska z kurczakiem w młodych warzywach

WIELKOPOLSKA – Pasztet spod Poznania z warzyw z kruszonką z pieczywa żytniego