utworzone przez Kulinarne przygody

Składniki:

  • Ziemniaki 500 g
  • Jajka 4
  • Ogórki kiszone 3 średnie
  • Szynka 100 g
  • Jogurt naturalny 2-3 łyżki
  • Majonez łyżka
  • Koperek garść
  • Szczypiorek 2/3 łyżki
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości, po przestudzeniu pokroić na mniejsze kawałki. Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Szynkę i ogórki również pokroić. Koperek i szczypiorek posiekać.Do miski przekładamy wszystkie przygotowane składniki: ziemniaki, jajka, ogórki, szynkę i koperek. Dodajemy jogurt i majonez. Doprawiamy całość solą oraz pieprzem i mieszamy.

Gotową sałatkę przekładamy do czystej salaterki i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!

Facebook
Instagram
Tiktok