utworzone przez Kulinarne przygody
Składniki:
- Ziemniaki 500 g
- Jajka 4
- Ogórki kiszone 3 średnie
- Szynka 100 g
- Jogurt naturalny 2-3 łyżki
- Majonez łyżka
- Koperek garść
- Szczypiorek 2/3 łyżki
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości, po przestudzeniu pokroić na mniejsze kawałki. Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Szynkę i ogórki również pokroić. Koperek i szczypiorek posiekać.Do miski przekładamy wszystkie przygotowane składniki: ziemniaki, jajka, ogórki, szynkę i koperek. Dodajemy jogurt i majonez. Doprawiamy całość solą oraz pieprzem i mieszamy.
Gotową sałatkę przekładamy do czystej salaterki i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!